Korte beschrijving van dit project

Het aanmaken en promoten van een contactgroep voor buurtpreventie in Hoornaar in de Veiligebuurt app.

Toelichting

Deze contactgroep werd gestart om bij te dragen aan buurtpreventie in Hoornaar. De slogan van Veiligebuurt.nl is “samen zien we meer dan alleen”.
Tijdens een gesprek met Ton Gruiters van de politie Giessenlanden kwam naar voren, dat een dergelijke contactgroep voor Hoornaar een goed idee zou zijn. Inwoners kunnen elkaar dan via deze contactgroep waarschuwen bij verdachte situaties. In Hoornaar zou dit vooral van toepassing kunnen zijn op malafide verkopers en collectanten. Daarnaast draagt de Veiligebuurt app bij aan een afname van inbraken. Volgens Veiligebuurt.nl zou het namelijk 30% minder inbraken opleveren. De Veiligebuurt appp bleek een makkelijke, gratis app, waar geen persoonlijke gegevens zichtbaar zijn, behalve een naam. Dit waren voor de dorpsraad genoeg redenen om een contactgroep voor Hoornaar te willen aanmaken.
Op de website van de Veiligebuurt.nl kunt u lezen meer lezen over deze app. Meer informatie over aanmelden bij de contactgroep “Hoornaar buurtpreventie” kunt u vinden in het bericht Handleiding voor aanmelden bij “Hoornaar buurtpreventie”.

Let op, als u zich gaat aanmelden:

De app zelf deelt u op basis van uw postcode in bij twee groepen, namelijk een straat-groep en een wijk-groep. Om u aan te melden voor de groep “Hoornaar buurtpreventie” klikt u op het vergrootglas en typt u Hoornaar buurtpreventie in. Als u daarna op “Voeg groep toe” klikt, zit u ook in de groep voor alle wijken in Hoornaar.

Uitgevoerd door:

  • Philomeen Breddels

Wat is er gedaan?

  • De contactgroep “Hoornaar buurtpreventie” aangemaakt in de Veiligebuurt app.
  • In een poging om de groep voor de introductie op de ALV al door Hoornaar heen te laten groeien, werden er in iedere wijk inwoners benaderd met de vraag of zij zich wilden aanmelden.
  • Dit project kenbaar gemaakt via onze website, Facebook- en Twitterpagina alsook via een persbericht naar Het Kontakt. Dit resulteerde in een bericht online en een bericht in de papieren versie.
  • Introductie van de contactgroep “Hoornaar buurtpreventie” op de algemene ledenvergadering op maandag 28 november 2016, waar uitgelegd werd hoe men zich kan aanmelden en hoe de app werkt.