Werkgroep Aankleding & Natuur

 • Presentatie plannen Dirk IV-Plein op Nationale Boomplantdag

  Het gaat gebeuren!
  Op 15 november, Nationale Boomplantdag, werden in Het Bruisend Hart de plannen voor een groener Dirk IV-plein onthult door wethouder Jan Lock. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de aanwezigen een inkijkje in de plannen. Op het plein zelf worden diverse bomen geplant en rondom de bestaande bomen komt meer ruimte voor beplanting. Er verdwijnen een aantal schanskorven om meer verbinding te krijgen met de WADI (het stukje groen tussen plein en Kromme Giessen). De opkomst onder de (school)jeugd viel wat tegen, we hadden gehoopt dat een verloting zou helpen om de jeugd van Hoornaar naar het Bruisend Hart te krijgen. Echter, het voordeel daarvan was dat àlle aanwezige kinderen een cadeautje kregen.

  – Lees verder onder het filmpje –

  https://youtu.be/v9DzCRDTMZ4

  Aansluitend ging het aanwezige gezelschap vanuit het Bruisend Hart naar buiten om het doek voor de rest van het dorp te onthullen op het hekwerk tegenover de PLUS.

  De Dorpsraad complimenteert de afdeling groenvoorziening van de gemeente voor de snelle doorlooptijd van slechts een half jaar, want de bedoeling is om al over een paar weken een belangrijk deel van het plan te realiseren. De bomen die op het Dirk IV-Plein worden geplant, komen vanuit Giessen-Oudekerk, waar ze op de nominatie stonden om gerooid te worden. Een prima staaltje hergebruik!

  https://youtu.be/xzuxhfaPtMw
  Wethouder Jan Lock en inwoner dhr. Jan van den Dool onthullen samen het doek met de plannen

Bij de werkgroep ‘Aankleding en Natuur’ zijn onder andere ideeën besproken om het Dirk IV-plein een groenere uitstraling te geven. Omdat het plein zelf als waterberging is ingericht (poreus materiaal onder de doorlatende bestrating) mag er niet gegraven worden. Ook voor evenementen zijn obstakels niet handig. Dus moet het een stuk creatiever. Hier zie je de eerste ideeën. Maar het plein is van ons allemaal, dus nu is het tijd voor jullie mening: geef aan wat er goed is en wat er beter kan. Dan kunnen we dit plan weer een paar stappen verder brengen.

Het is misschien ambitieus, maar hoe leuk zou het zijn als we op 15 november, Nationale Boomfeestdag, inderdaad ons plein iets groener kunnen maken?!

Klik om te vergroten

We hebben een paar mooie ideeën verzameld (zie foto flipover), maar er is de afgelopen jaren al een hoop gebeurd. Zo hebben ‘de Wielen’ een aantal jaar geleden de status ‘Natuur’ gekregen, en worden onderhouden door Adrie van Dijk. Een prachtig stukje midden in ons dorp, waar nog iets van het open en landelijke karakter behouden is. Adrie onderhoudt dit al bijna 10 jaar, en heeft aangegeven dat iemand het stokje moet gaan overnemen. De werkgroep is aan het kijken hoe dat kan worden ingevuld.

En dit is niet het enige wat Adrie doet. Hij zorgt er ook elk jaar voor dat de bloembakken aan de bruggen nieuwe plantjes krijgen en elke lente opgehangen worden. Ook daar zoeken we opvolging voor. Heb je interesse om mee te helpen? Laat het ons weten!

Flipover van 18 januari

Zin om mee te denken/doen? Meld je hier aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Werkgroep
Adres