Korte beschrijving van dit project

Het streven is om in de komende jaren steeds meer bruggen te voorzien van bloembakken.

Toelichting

Bloembakken aan bruggen geeft het dorp Hoornaar een gezellige en warme uitstraling. Het hebben van bloembakken in een dorp is duur vanwege de intensieve verzorging (veel water geven). Daarom wil de gemeente geen bloembakken ophangen. Als dorpsbewoners de verzorging op zich willen nemen, is er veel mogelijk! Vanwege de verkeersveiligheid zijn bloembakken langs de straat in Hoornaar bijna nergens mogelijk. Daarom is gekozen voor bruggen.

Wat is er tot nu toe gedaan?

  • In 2016 zijn voor de brug op de Dorpsweg bij de IJzeren Heul vier bloembakken aangeschaft door de Dorpsraad. Zij zijn ingeplant, opgehangen en worden verzorgd door een familie in de buurt.

Wat staat er op de planning?

  • In de komende jaren hopen wij ieder jaar weer een aantal bakken aan te kunnen schaffen. De prijs van de bakken is echter hoog, omdat ze ‘vernielingsproof’ moeten zijn en stevig aan de bruggen bevestigd moeten worden. Toch is het ons streven om in de loop der tijd zoveel mogelijk bruggen van bloembakken te voorzien. Op die manier willen wij, samen met de dorpsbewoners, die de verzorging voor hun rekening nemen, ons dorp steeds mooier maken.