6 december, 2023

Presentatie plannen Dirk IV-Plein op Nationale Boomplantdag

Het gaat gebeuren!
Op 15 november, Nationale Boomplantdag, werden in Het Bruisend Hart de plannen voor een groener Dirk IV-plein onthult door wethouder Jan Lock. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de aanwezigen een inkijkje in de plannen. Op het plein zelf worden diverse bomen geplant en rondom de bestaande bomen komt meer ruimte voor beplanting. Er verdwijnen een aantal schanskorven om meer verbinding te krijgen met de WADI (het stukje groen tussen plein en Kromme Giessen). De opkomst onder de (school)jeugd viel wat tegen, we hadden gehoopt dat een verloting zou helpen om de jeugd van Hoornaar naar het Bruisend Hart te krijgen. Echter, het voordeel daarvan was dat àlle aanwezige kinderen een cadeautje kregen.

– Lees verder onder het filmpje –

Aansluitend ging het aanwezige gezelschap vanuit het Bruisend Hart naar buiten om het doek voor de rest van het dorp te onthullen op het hekwerk tegenover de PLUS.

De Dorpsraad complimenteert de afdeling groenvoorziening van de gemeente voor de snelle doorlooptijd van slechts een half jaar, want de bedoeling is om al over een paar weken een belangrijk deel van het plan te realiseren. De bomen die op het Dirk IV-Plein worden geplant, komen vanuit Giessen-Oudekerk, waar ze op de nominatie stonden om gerooid te worden. Een prima staaltje hergebruik!

Wethouder Jan Lock en inwoner dhr. Jan van den Dool onthullen samen het doek met de plannen