26 oktober, 2017

Buurtlabel VVN voor Hoornaar

Blijk van waardering voor inwoners

Tijdens de tweede actie van de campagne Hoornaar Veiliger waren verkeerswethouder Jan de Groot en regionaal verkeersambassadeur Kees Boender aanwezig. Wethouder Jan de Groot reikte het eerste buurtlabel van Veilig Verkeer Nederland in de gemeente Giessenlanden uit. Hij deed dit met de toelichting, dat het in Hoornaar gezien kan worden als een “dorpslabel”. Niet alleen zijn de acties van de campagne bedoeld voor alle wegen in Hoornaar, maar er wordt ook meegewerkt door inwoners uit het hele dorp. Een prachtige blijk van waardering voor de inzet van alle meewerkende kinderen en volwassenen!

Wat is een buurtlabel?

Het buurtlabel is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland. Het label wordt toegekend, als er in de eigen buurt actief gewerkt wordt aan de verkeersveiligheid. Er wordt hierbij samengewerkt met ander inwoners, politie, gemeente en andere lokale organisaties. Het Buurtlabel wordt door Veilig Verkeer Nederland toegekend voor een periode van drie jaar.

Dorpslabel voor Hoornaar

Wethouder Jan de Groot reikte het buurtlabel uit aan Philomeen Breddels, initiatiefnemer en projectleider van de campagne Hoornaar Veiliger. Hij deed dit met de toelichting, dat het label weliswaar buurtlabel heet, maar dat het in Hoornaar een “dorpslabel” betrof. Zowel Jan de Groot als Philomeen Breddels zijn onder de indruk van de inzet van de volwassenen en kinderen, die aan de campagne meewerken. Daarnaast hadden zij ook lof voor de mensen, die aan deze campagne meewerken namens Regio AV, gemeente Giessenlanden, politie Giessenlanden, Veilig Verkeer Nederland en de Dorpsraad Bruisend Hoornaar.

Het dorpslabel is geplaatst bij de ingang van het zalencentrum Het Bruisend Hart in Hoornaar.

Buurtlabel Hoornaar bij Bruisend Hart