18 november, 2016

Contactgroep voor Hoornaar in Veiligebuurt app

De Dorpsraad Bruisend Hoornaar neemt het initiatief tot een contactgroep in de Veiligebuurt app. Deze contactgroep wordt gestart om bij te dragen aan buurtpreventie in Hoornaar. De contactgroep Hoornaar buurtpreventie¬†is inmiddels aangemaakt in de Veiligebuurt app. De slogan van Veiligebuurt.nl is “samen zien we meer dan alleen”. Daarom wordt gehoopt, dat de contactgroep door heel Hoornaar heen gaat groeien. De eerste dorpsgenoten hebben zich al aangemeld.

Redenen om contactgroep te starten

Tijdens een gesprek met Ton Gruiters van de politie Giessenlanden was naar voren gekomen, dat een dergelijke contactgroep voor Hoornaar een goed idee zou zijn. Het geeft dorpsgenoten de mogelijkheid om elkaar te waarschuwen bij verdachte situaties, zoals malafide verkopers, inbraak en brand. Bovendien is de Veiligebuurt app een zeer gebruiksvriendelijk, gratis app, waar behalve namen geen persoonlijke gegevens, zoals telefoonnummers, zichtbaar zijn. Dit waren voor de dorpsraad genoeg redenen om een contactgroep voor Hoornaar te willen starten.

Meer informatie over de Veiligebuurt app

Wilt u meer informatie lezen over de Veiligebuurt app in het algemeen, dan kunt u dit vinden op de site van Veiligebuurt.nl.

Meer uitleg over de contactgroep op 28-11-2016

Tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering, op maandag 28 november 2016 in Het Bruisend Hart, zal er meer uitleg gegeven worden over de contactgroep ‘Hoornaar buurtpreventie’. Er zal uitgelegd worden hoe u zich kan aanmelden en hoe de app werkt. Ook als u geen lid bent, bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Direct aanmelden?

Wilt u zich direct aanmelden bij de contactgroep, dan kunt u in de handleiding voor aanmelden bij “Hoornaar buurtpreventie” lezen hoe dat werkt.

Let op:

De app zelf deelt u op basis van uw postcode in bij twee groepen, namelijk een straat-groep en een wijk-groep. Om u aan te melden voor de groep voor heel Hoornaar klikt u op het vergrootglas en typt u Hoornaar buurtpreventie in. Als u daarna op “Voeg groep toe” klikt, zit u ook in de groep voor alle wijken in Hoornaar.