12 september, 2017

Remwegdemonstratie in Hoornaar op 22-09-2017

Eerste actie van de campagne ‘Hoornaar Veiliger’

Op vrijdagmiddag 22 september 2017 vindt er een remwegdemonstratie plaats op De Schans, parallel aan de Hoge Giessen. De demonstratie zal tweemaal plaatsvinden: om 13.30 uur en om 14.15 uur. Beide keren zal de demonstratie ongeveer een half uur duren.

Wat houdt een remwegdemonstratie in?

Een remwegdemonstratie is een spectaculair evenement om te laten zien welk effect snelheid heeft op de remweg van auto’s. Een instructeur zal eerst laten zien hoe lang de remweg is van een auto met een snelheid van 30 km/uur. Daarna wordt dezelfde weg opnieuw afgelegd, maar dan met een snelheid van 50 km/uur. Op deze manier wordt goed zichtbaar hoeveel langer de remweg is, als men 20 km/uur harder rijdt. Het zal hierdoor voor iedereen duidelijk worden wat het effect is van te hard rijden in een woonwijk. Bent u benieuwd hoe zo’n remwegdemonstratie in zijn werk gaat? Bekijk dan hier de uitleg van Veilig Verkeer Nederland (VVN): toelichting van VVN op youtube.

Demonstratie is een onderdeel van de campagne ‘Hoornaar Veiliger’

De remwegdemonstratie is een buurtactie van Veilig Verkeer Nederland. Om de remwegdemonstraties in Hoornaar te realiseren, wordt samen gewerkt door meerdere organisaties en instanties. De Dorpsraad Bruisend Hoornaar, Regio AV, de gemeente Giessenlanden werken hier samen aan. De politie Giessenlanden, die ook meewerkt aan de campagne, zal aanwezig zijn bij de remwegdemonstraties. De demonstraties zijn een onderdeel van de campagne ‘Hoornaar Veiliger’. Meer informatie over de campagne kunt u lezen in het artikel Verkeerscampagne in Hoornaar.

Tijdelijke afsluiting van De Schans ter hoogte van 1 – 6 en 105 – 111

In verband met de remwegdemonstraties wordt De Schans ter hoogte van de nummers 1 – 6 en 105 – 111 op vrijdag 22 september 2017 tijdelijk afgesloten. Tussen 13.00 en 15.00 uur kan er niet geparkeerd en gereden worden op dat deel van De Schans. Geparkeerde voertuigen dienen op 22 september 2017 voor 13.00 uur verplaatst te zijn. De omwonenden hebben een brief hierover ontvangen.

Komt u ook kijken?

De remwegdemonstratie is niet alleen informatief, maar ook indrukwekkend. We hopen, dat u komt kijken naar de demonstratie. Ook voor kinderen is dit spannend en leerzaam. Indien u met de auto komt, wordt u verzocht te parkeren op het tegenover gelegen parkeerterrein op Vissersland. Het parkeerterrein op De Schans is tijdens de afsluiting bedoeld voor bewoners van De Schans. Hopelijk tot ziens op vrijdagmiddag 22 september 2017 om 13.30 uur of om 14.15 uur!